Overlegplatform Buytenpark

KWALITEITSTEAM COÖRDINATOR OVERLEGPLATFORM
Het Overlegplatform Buytenpark is een op ons initiatief tot stand gekomen orgaan waarbinnen alle belangrijke gebruikers van het Buytenpark met elkaar ‘communiceren’ over hun plannen, activiteiten en ideeën. Doel is dat alle participanten met elkaar rekening houden, inzichten delen en waar mogelijk afspraken maken. Dit mede met de gedachte dat waar we een gezamenlijk belang hebben, we samen sterk kunnen zijn. In dit platform hebben zich al meer dan twintig groepen, bedrijven en organisaties verenigd waaronder SnowWorld, Ayers Rock, de twee tuinverenigingen, de voetbalclub SV Oosterheem, de fietsers, de mountainbikers de ruiters, de padvinders, de begraafplaats, het crematorium en via Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark de omwonenden, de Vogelwerkgroep Zoetermeer en de natuur- en milieuorganisaties AVN en IVN.
In 2018, het eerste volle jaar van het Overlegplatform, is het Kwaliteitsteam Buytenpark opgetreden als coördinator. De deelnemers aan de eindejaars-bijeenkomst van 18 december 2018 spraken unaniem uit dat wat hen betreft dit zo blijft. "Beter dat jullie dit trekken als meest onafhankelijke partij", was de algemene mening. De op deze bijeenkomst als speciale gast aanwezige wethouder Jakobien Groeneveld (wethouder van Groen en Openbare Ruimte en heeft daarmee ook het Buytenpark in haar portefeuille; bovendien Wijkwethouder Buytenwegh) stemde daarmee in. Het idee de gemeente de coördinatie te laten overnemen schoof ze terzijde. Zij wees erop dat we nu als Buytenparkers veel in te brengen hebben en dat dit niet automatisch het geval is als de gemeente de coördinatie overneemt.

 

SNOWWORLD EN AYERS ROCK SAMEN VERDER
Twee Buytenpark-giganten gaan samen verder want eind julli i2019 is bekendgemaakt dat Snoworld het nabijgelegen activiteitencentrum Ayers Rock heeft overgenomen.. Ayers Rock is een complex van 3000 m² met daarbinnen onder meer een 17 meter hoge indoorklimwand en klim- en abseilparcoursen in de open lucht. Samen met de survival- en andere outdooractiviteiten die Ayers Rock organiseert, interessant voor SnowWorld omdat daarmee dit concern het hele jaar door mensen kan trekken. Of zoals onze overlegpartner bij SnowWorld Rens Kettner dat zegt: “Deze overname past goed in de ambitie van Snowworld om een full season bedrijf te worden”. In een gezamenlijk persbericht zegt Wim Hubrechtsen, CEO SnowWorld: “Deze overname past in de strategie om een grotere diversiteit aan activiteiten te bieden voor onze doelgroepen. Niet voor niets is ons nieuwe motto 365 days of adventure”  Het is niet te verwachten dat er in de praktijk van Ayers Rock veel verandert, ook niet voor het tiental medewerkers. Eef Salters, directeur van Ayers Rock: “We hebben in 20 jaar tijd gebouwd aan een compleet en professioneel in- en outdoorbedrijf en zijn trots dat onze expertise op deze manier kan bijdragen aan een toekomstbestendig SnowWorld 2.0".